Hankook este partener exclusiv Lamborghini Super Trofeo

- Hankook și Lamborghini Squadra Corse intră într-un parteneriat pe mai mulți ani
- Noua anvelopa Ventus Race dezvoltata special pentru Super Trofeo
- Cupa de o singură marcă disputată în trei serii pe patru continente

Neu-Isenburg, Germania, 17 ianuarie 2023 – Compania de anvelope lider la nivel mondial Hankook și producătorul italian de mașini sport Lamborghini Squadra Corse și-au unit forțele. Începând cu sezonul 2023, producătorul de anvelope premium este acum partener tehnic oficial și furnizor exclusiv de anvelope al Lamborghini Super Trofeo. Renumita cupă internațională de o singură marcă cuprinde trei serii, desfășurate pe patru continente. Pentru a stăpâni diferitele cerințe, Hankook a dezvoltat o nouă anvelopă de curse de înaltă performanță. Ventus Race este conceput special pentru mașina de curse Lamborghini Huracán Super Trofeo Evo2 și, cu compusul său mediu, oferă un nivel ridicat de aderență și consistență maximă în toate condițiile și pe toate pistele de curse. Anvelopa nou-nouță va fi folosită în Lamborghini Super Trofeo Europa, America de Nord și Asia. Hankook va oferi, de asemenea, suport tehnic pe circuitele de curse, în timp ce inginerii și mecanicii Hankook vor fi la fața locului pentru a ajuta piloții și echipele.

„Parteneriatul cu Lamborghini Super Trofeo prevede ca Hankook să adauge un nume important și trei serii interesante portofoliului său în sporturile cu motor internaționale – un alt pas care va îmbunătăți și mai mult brandul nostru premium în 2023 și mai departe”, a declarat Sooil Lee, Președinte și CEO Hankook Tire & Tehnologie.

Cel mai vechi campionat Lamborghini este Super Trofeo Europe, care anul acesta vizitează circuite prestigioase precum Imola, Valencia, Spa-Francorchamps și Nürburgring. Programul pentru Lamborghini Super Trofeo North America include, de asemenea, câteva locații de renume. Circuite de curse precum Watkins Glen și Indianapolis sunt suficiente pentru a da pulsul oricărui fan al curselor de sport cu motor. Lamborghini Super Trofeo Asia revine și după o pauză de trei ani, calendarul prezentând șase weekend-uri de curse, inclusiv în Fuji, Shanghai și The Bend Motorsport Park din Australia.

Marea Finală va avea loc la Vallelunga pentru a treia oară în perioada 18-19 noiembrie. Toți concurenții Super Trofeo se vor aduna la această confruntare, la aproximativ 30 de kilometri de Roma, unde se vor alinia în două sprinturi de 50 de minute pentru a determina clasamentul general. câștigător pentru 2023. Marea finală Lamborghini nu este doar punctul culminant sportiv al Super Trofeo, ci și un festival care a atras în ultimii ani spectatori și fani din întreaga lume.

Youngsoo Kim, Vicepreședinte al Departamentului Motorsports & Motor Culture la Hankook Tire & Technology, spune: „Suntem mândri să fim partenerul acestei serii internaționale de curse de înaltă clasă, deoarece Lamborghini își sărbătorește cea de-a 60-a aniversare și suntem dornici să extindem această cooperare peste tot. anii următori. Anvelopa noastră Ventus Race nou dezvoltată, cu compusul său mono, a fost concepută ca o versiune medie, astfel încât să își poată exploata întregul potențial la diferite temperaturi pe o gamă largă de piste și suprafețe. Inginerii și mecanicii noștri Hankook vor fi la îndemână pentru a ajuta și consilia piloții și echipele de pe toate cele patru continente. Aștept cu nerăbdare un sezon interesant și punctul culminant final în Vallelunga.”

Giorgio Sanna, șeful Lamborghini Motorsport, spune: „Suntem încântați să începem această nouă colaborare împreună cu un partener tehnic la fel de experimentat și valoros precum Hankook. Sunt sigur că Platforma Lamborghini Super Trofeo este primul pas în călătoria noastră pe termen lung și unul care ne va aduce rezultate puternice pentru ambele părți.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *