Goodyear va prezenta anvelopa Eagle GO Concept pe Citroën oli

Folosind o gamă de materiale durabile în compusul benzii de rulare a anvelopei, Goodyear Tire & Rubber Company a dezvoltat  anvelopa concept Eagle GO , care va fi montată pe noul concept de mașină Citroën, oli.

De mai bine de 120 de ani, Goodyear a urmărit inovații și invenții durabile, cu întreținere redusă, iar parteneriatul cu Citroën continuă o relație de lungă durată între ambele mărci. Eagle GO este a treia anvelopă de concept Goodyear dezvoltată împreună cu Citroën și a fost creată pentru a optimiza eficiența, durabilitatea și confortul.

Material durabil al benzii de rulare

Acest concept de anvelopă folosește un compus în banda de rulare realizat din aproape toate materialele durabile sau reciclate. Aceste materiale includ uleiuri de floarea soarelui, rășini de pin, cauciuc natural și silice de frasin de coajă de orez:

  • Uleiurile de floarea soarelui și rășinile de pin  sunt soluții regenerabile pentru a înlocui uleiurile derivate din petrol. Aceste materiale sunt folosite în prezent pentru a face „cerneală vegetală” pentru imprimante. Scopul Goodyear este să înlocuiască complet uleiurile derivate din petrol în produsele sale până în 2040.
  • Cauciucul natural  din  arborele Hevea brasiliensis  este folosit pentru a înlocui cauciucul sintetic pe bază de petrol, folosind metode responsabile de agricultură și cultivare 1 .
  • Siliciul de cenușă din coajă  de orez de la prelucrarea orezului poate reduce deșeurile care ajung la groapa de gunoi și a fost folosit anterior în betonul armat.

Bandă de rulare regenerabilă

Conceptul de anvelopă Eagle GO are potențialul de a fi reînnoit de două ori pe toată durata de viață, ceea ce crește durata de viață a anvelopei. Goodyear și-a stabilit un obiectiv ca anvelopa-concept Eagle GO să atingă până la 500.000 km prin reutilizarea carcasei durabile și a benzii de rulare regenerabile.

Tehnologie inteligentă

Anvelopa de concept Eagle GO folosește  tehnologia Goodyear SightLine  , care include un senzor care monitorizează o varietate de parametri de sănătate a anvelopei. Această tehnologie este deja aplicată pentru a ajuta clienții flotei Goodyear și ar putea reduce semnificativ risipa și crește eficiența prin menținerea presiunii și a stării ideale a anvelopelor. Monitorizarea stării de sănătate a anvelopei este un factor important pentru a determina dacă sau când o anvelopă poate fi reînnoită, crescând astfel circularitatea și eficiența. Adăugarea acestei tehnologii la anvelopa-concept Eagle GO este în concordanță cu obiectivul Goodyear de a reinventa anvelopele și serviciile, oferind informații bazate pe date și senzori în toate produsele noi până în 2027.

 „Arhitectura anvelopelor a parcurs un drum lung prin încorporarea materialelor durabile și a tehnologiilor inteligente”, a explicat Laurent Colantonio, Director Regional de Tehnologie Consumer EMEA. „Cu Citroën, avem o relație care oferă un banc de testare excelent pentru dezvoltarea și testarea noilor tehnologii și tehnici.

„Anvelopele de concept sunt o modalitate fantastică pentru Goodyear de a cerceta și de a dezvolta tehnologii de ultimă oră care își pot face loc în produsele noastre. Învățăturile din acest proiect se vor îndrepta către viitorul nostru ca un agent de mobilitate care își inovează în mod constant produsele și serviciile.”

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *